PROGRAM ÖĞRENİM ÇIKTILARI (PÖÇ)
PROGRAM ÖĞRENİM ÇIKTILARI (PÖÇ)
İkram Hizmetleri Programı Öğrenim Çıktıları (PÖÇ)
- İkram hizmetleri alanı ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
- İkram hizmetlerinde iş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibidir.
- İkram hizmetleri alanındaki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
- İkram hizmetleri ile ilgili bilişim teknolojilerini (rezervasyon sistemleri, POS yazılımları, dijital menüler vb.) etkin kullanır.
- İkram hizmetlerine ilişkin problemleri ve süreçleri bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, çözüm önerileri sunar.
- Alanına ilişkin bilgi ve becerilerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile açık, anlaşılır ve etkili biçimde ifade eder.
- İkram hizmetlerinde karşılaşılan veya öngörülemeyen karmaşık durumların çözümünde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
- İkram hizmetleri mesleğinde kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir.
- Alanıyla ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçların paylaşımı süreçlerinde toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
- Bir yabancı dili kullanarak ikram hizmetleri alanındaki literatürü takip eder ve meslektaşlarıyla iletişim kurar.
- Kariyer yönetimi, girişimcilik ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir, kişisel gelişimini sürekli kılmaya istekli ve yeterlidir.
- İşletmelerin organizasyon yapısını ve iş süreçlerini açıklar.
- Yiyecek içecek hizmetlerinde beslenme ilkeleri, menü planlama, üretim, mutfak, servis hizmetleri ve atık azaltımı süreçlerini açıklar.
- Rezervasyon alma, karşılama, hesap işleme, muhasebe ve kayıt işlemlerini yapar.
- Türkiye Cumhuriyeti tarihi, Atatürk İlke ve İnkılapları hakkında bilgi sahibidir; Türkçeyi sözlü ve yazılı olarak etkili biçimde kullanır.