×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
PROGRAM ÖĞRENİM ÇIKTILARI (PÖÇ)
PROGRAM ÖĞRENİM ÇIKTILARI (PÖÇ)

İkram Hizmetleri Programı Öğrenim Çıktıları (PÖÇ)

  1. İkram hizmetleri alanı ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
  2. İkram hizmetlerinde iş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibidir.
  3. İkram hizmetleri alanındaki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
  4. İkram hizmetleri ile ilgili bilişim teknolojilerini (rezervasyon sistemleri, POS yazılımları, dijital menüler vb.) etkin kullanır.
  5. İkram hizmetlerine ilişkin problemleri ve süreçleri bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, çözüm önerileri sunar.
  6. Alanına ilişkin bilgi ve becerilerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile açık, anlaşılır ve etkili biçimde ifade eder.
  7. İkram hizmetlerinde karşılaşılan veya öngörülemeyen karmaşık durumların çözümünde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  8. İkram hizmetleri mesleğinde kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir.
  9. Alanıyla ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçların paylaşımı süreçlerinde toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
  10. Bir yabancı dili kullanarak ikram hizmetleri alanındaki literatürü takip eder ve meslektaşlarıyla iletişim kurar.
  11. Kariyer yönetimi, girişimcilik ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir, kişisel gelişimini sürekli kılmaya istekli ve yeterlidir.
  12. İşletmelerin organizasyon yapısını ve iş süreçlerini açıklar.
  13. Yiyecek içecek hizmetlerinde beslenme ilkeleri, menü planlama, üretim, mutfak, servis hizmetleri ve atık azaltımı süreçlerini açıklar.
  14. Rezervasyon alma, karşılama, hesap işleme, muhasebe ve kayıt işlemlerini yapar.
  15. Türkiye Cumhuriyeti tarihi, Atatürk İlke ve İnkılapları hakkında bilgi sahibidir; Türkçeyi sözlü ve yazılı olarak etkili biçimde kullanır.