×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
AŞÇILIK PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI
AŞÇILIK PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

PÖA-1. Ulusal ve uluslararası yiyecek içecek işletmelerinde çalışabilecek yeterli mesleki ve teknik donanım ile mesleki bilince sahip insan gücü yetiştirmek.

PÖA-2. Öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilerek iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim, yönetim, hijyen ve ilkyardım becerilerini kazandırmak.

PÖA-3. Türk ve Dünya mutfağı hakkında yeterli derecede bilgi, donanım ve yenilikçi bakış açısına sahip şef adayları yetiştirmek.

PÖA-4. Gastronomi ile ilgili yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, hak ve yükümlülükler ile etik kurallar hakkında bilgi sahibi öğrenciler yetiştirmek.