1- Aşçılık ve Turizm hakkında temel, güncel, uygulamalı bilgilere sahip olur.
2- İş sağlığı ve Güvenliği, hijyen ve sanitasyon, temel ilkyardım, çevre bilinci, kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
3- Gastronomi ile ilgili güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
4- Temel düzeyde bilgisayar yazılımları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
5- Aşçılık mesleği ile ilgili problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisi sunabilme becerisine sahiptir.
6- Sahip olduğu bilgiyi, temel beceriler düzeyinde, yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak konuklar ve iş birliği yaptığı kişilerle etkili iletişim kurar.
7- Gastronomi ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8- Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
9- Aşçılık ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
10- Bir yabancı dili kullanarak temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirler ile iletişim kurar.
11- Aşçılık ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır, temizliğini ve bakımını yaparak korur.
12- Mutfakta kullanılan yiyecek ve içecek gruplarını sınıflandırarak menü planlaması yapar ve bu doğrultuda standart yiyecek ve içecek reçetelerini hazırlar.
13- Doğrama ve pişirme tekniklerini kullanarak yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi, süsleme, dekor ve sunumunu yapar.
14- Mutfakta; hiyerarşik yapıyı, hijyen uygulamalarını ve atık azaltımını örneklendirir.
15- Türkçeyi iyi kullanarak etkili iletişim kurar, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılapları hakkında bilgi sahibi olur.
16- Uygulama derslerinde, sektör uygulamalarında ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri alanında uygular.