×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
AŞÇILIK PROGRAM ÖĞRETİM ÇIKTILARI
AŞÇILIK PROGRAM ÖĞRETİM ÇIKTILARI

1- Aşçılık ve Turizm hakkında temel, güncel, uygulamalı bilgilere sahip olur.

2- İş sağlığı ve Güvenliği, hijyen ve sanitasyon, temel ilkyardım, çevre bilinci, kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.

3- Gastronomi ile ilgili güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.

4- Temel düzeyde bilgisayar yazılımları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.

5- Aşçılık mesleği ile ilgili problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisi sunabilme becerisine sahiptir.

6- Sahip olduğu bilgiyi, temel beceriler düzeyinde, yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak konuklar ve iş birliği yaptığı kişilerle etkili iletişim kurar.

7- Gastronomi ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.

8- Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.

9- Aşçılık ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.

10- Bir yabancı dili kullanarak temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirler ile iletişim kurar.

11- Aşçılık ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır, temizliğini ve bakımını yaparak korur.

12- Mutfakta kullanılan yiyecek ve içecek gruplarını sınıflandırarak menü planlaması yapar ve bu doğrultuda standart yiyecek ve içecek reçetelerini hazırlar.

13- Doğrama ve pişirme tekniklerini kullanarak yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi, süsleme, dekor ve sunumunu yapar.

14- Mutfakta; hiyerarşik yapıyı, hijyen uygulamalarını ve atık azaltımını örneklendirir.

15- Türkçeyi iyi kullanarak etkili iletişim kurar, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılapları hakkında bilgi sahibi olur.

16- Uygulama derslerinde, sektör uygulamalarında ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri alanında uygular.