AŞÇILIK PROGRAM HEDEFLERİ
AŞÇILIK PROGRAM HEDEFLERİ
Program Hedefleri
- Ulusal ve uluslararası yiyecek içecek işletmelerinde çalışabilecek yeterli mesleki ve teknik donanım ile mesleki bilince sahip insan gücü yetiştirmek.
- Öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilerek iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim, yönetim, hijyen ve ilkyardım becerilerini kazandırmak.
- Gastronomi alanında geçmiş, bugün ve gelecek ilişkisini kurabilen gastronomi tarihi konularında bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.
- Sektör temsilcilerinin deneyimli personelleri ile uygulama dersleri yapmak ve mesleki uygulama eğitimleri ile öğrencilere profesyonel mutfak deneyimi kazandırmak.
- Alanında yetkin gıda firmaları ile ortak etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin bu aktivitelerde yer almasını ve deneyim kazanmasını sağlamak.
- Ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen aşçılık kampı, aşçılık yarışmaları gibi organizasyonlara katılım sağlanarak öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak,
- Eğitim öğretim müfredatının oluşturulmasında; iç ve dış paydaşların etkin rol almasını sağlamak.