×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
AŞÇILIK PROGRAM HEDEFLERİ
AŞÇILIK PROGRAM HEDEFLERİ

Program Hedefleri

  1. Ulusal ve uluslararası yiyecek içecek işletmelerinde çalışabilecek yeterli mesleki ve teknik donanım ile mesleki bilince sahip insan gücü yetiştirmek.
  2. Öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilerek iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim, yönetim, hijyen ve ilkyardım becerilerini kazandırmak.
  3. Gastronomi alanında geçmiş, bugün ve gelecek ilişkisini kurabilen gastronomi tarihi konularında bilgi sahibi bireyler yetiştirmek.
  4. Sektör temsilcilerinin deneyimli personelleri ile uygulama dersleri yapmak ve mesleki uygulama eğitimleri ile öğrencilere profesyonel mutfak deneyimi kazandırmak.
  5. Alanında yetkin gıda firmaları ile ortak etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin bu aktivitelerde yer almasını ve deneyim kazanmasını sağlamak.
  6. Ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen aşçılık kampı, aşçılık yarışmaları gibi organizasyonlara katılım sağlanarak öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak,
  7. Eğitim öğretim müfredatının oluşturulmasında; iç ve dış paydaşların etkin rol almasını sağlamak.