Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

08 Haziran 2021 Salı Günü saat: 10.00’da Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı, Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz DELİCE, Develi Kaymakamı Murat DURU, Develi Belediye Başkanı Mehmet CABBAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat TOPRAK, Develi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gazi YORULMAZ, Seyrani Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Suat KÖYLÜOĞLU’nun katılımlarıyla yapılmıştır.

Toplantının açılış konuşmasında Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz DELİCE,

“Üniversitemiz, kendisi ile aynı zamanda kurulan üniversitelerle birlikte bu yıl kısaltması YÖKAK olan Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından dış değerlendirme sürecine alındı. Bu süreçten üniversitemizin en başarılı şekilde çıkacağına inanıyoruz.

Kayseri Üniversitesi 2018 yılında kurulduktan hemen sonra eğitim öğretim faaliyetleriyle birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA’nın önderliğinde çok hızlı bir şekilde kalite çalışmalarına da başladı. Bu kapsamda öncelikle Stratejik planımız hazırlandı. Misyon, vizyon ve hedeflerimiz belirlendi. Rektörlüğümüzün yönlendirmeleri ve siz değerli üyelerimizin desteği ile Yüksekokul Danışma Kurulumuz kurulmuş oldu. Bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Bugün burada birincisini yaptığımız MYO Danışma Kurulu toplantısının temel amacı, yüksekokulumuzu siz değerli danışma kurulu üyelerimizin gözünden görmek, beklenti, öneri ve görüşlerini almaktır. Böylece atacağımız adımların daha sağlam ve faydalı olacağı muhakkaktır.

Yüksekokulumuz başta kaymakamlık ve belediyemiz olmak üzere ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlar ile iyi ilişkiler içerisindedir. Bu iyi ilişkiler, üniversite olarak planladığımız çalışmalarda bizim hızlı ve nitelikli yol almamıza katkılar sağlamaktadır. Bu sinerjinin daha ileri boyutlara taşınması bizleri daha da güçlendirecektir.

18 Mayıs 2018’den beri Kayseri Üniversitesi’nin bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Develi Hüseyin Şahin MYO, 2003 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 2008’de vermiştir. Yaklaşık 15 yıldır Develi ilçesine hizmet veren Yüksekokulumuzda 6 bölümdeki 7 programda yaklaşık 1500 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir.

Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu olarak 20 akademik, 13 idari personelimiz ile Develi ilçesi ve ülkemizin faydasına olan çalışmalarımızı emin adımlarla sürdürmeye sizlerin de desteğiyle devam edeceğiz.

Bu toplantının Yüksekokulumuz ve ilçemiz için faydalı olmasını diliyorum ve saygılar sunuyorum.” şeklinde bilgiler vermiştir.

Daha sonra ise Dış Paydaş ve Danışma Kurulu üyelerinin konuşmalarına geçildi.

İlk olarak Develi Kaymakamı Murat DURU konuşmasında, Eğitimin ve öğretimin kalitesinin artırılması konusunda kaymakamlığımızca üzerimize düşen her konuda Yüksekokulumuzun yanında olduklarını ifade etmiştir. Develinin kendine yeten bir ilçe olduğunu, eğitim kalitesinin her alanda gün geçtikçe arttığını ifade etmiştir.

Develi Belediye Başkanı Mehmet CABBAR, Meslek Yüksekokulumuza her konuda desteğe ve katkılarına imkânları ölçüsünde devam edeceklerini, Kampüsümüzün ve Meslek Yüksekokulumuzun her geçen gün gelişerek büyümeye devam ettiğini, yeni bölümlerin açılması ile öğrenci sayımızın artmasından mutlu olduklarını, Develi Belediyesi olarak. Meslek Yüksekokulumuzun daha iyi eğitim verebilmesi için her daim destek vermeye devam edeceklerini ifade etmiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat TOPRAK, Öğrenci kulüplerimizin Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi ile organize şekilde çalışmalara katkı sunmaya her zaman hazır olduklarını, Yüksekokulumuzun talep edeceği her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etmiştir.

Seyrani Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Suat KÖYLÜOĞLU, Bölgemizin tarım alanı olduğunu, bu konuda çalışmaların ve gelişmelerin devam ettiğini, Meslek Yüksekokulumuza dernek olarak ellerinden geldiği ölçüde maddi ve manevi desteği her daim devam ettireceklerini ifade etmiştir.

Sırası ile diğer katılımcılar Meslek Yüksekokulumuz ile ilgili değerlendirmeler yaparak, beklenti, öneri ve görüşlerini dile getirmişlerdir.

08 Haziran 2021 Salı