×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
TURİZM HAFTASI KUTLANDI!

Tohumdan Sofraya: Kayseri Mutfağı’nın İzinde!

49.Turizm haftası kapsamında Develi Seyrani Yerleşkemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz etkinlikte “Tohumdan Sofraya: Kayseri Mutfak Mirasının Gastronomi Açısından Yeri ve Önemi” konulu panelimizde, geleneksel tatlarımızın kültürel mirasımızdaki önemi ele alındı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Sn.Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye’de turizm sektörünün gelişim sürecine değinerek gastronominin bu alandaki etkisini vurguladı. Kayseri'nin yöresel lezzetlerinin olduğu "Geçmişten günümüze Kayseri mutfak mirasımızı yaşatıyoruz" tadım etkinliği gerçekleştirildi. Aynı zamanda öğrencilerimizin iş ve staj imkanlarının ele alindığı Antalya Side Star Hotelleri İnsan kaynakları koordinatörü Süreyya Önder tarafından söyleşi gerçekleştirildi Yerel değerlerin, mutfak kültürünün ve gastronominin buluştuğu bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz!


18 Nisan 2025 Cuma