Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Kayseri mutfağının tanıtıldığı
Kayseri Gastronomi günleri, 27-28-29 Ekim 2023 günlerinde Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde yapıldı.
Gastronomi Günleri
etkinliklerinde, KAYÜ- Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık programı öğrenci ve öğretim üyeleri tam kadro görev aldılar.
Üç gün süresince düzenlenen yarışmalar yanısıra
Türkiye aşçılar Federasyona bağlı çeşitli aşçı derneklerinin yaptıkları yöresel tatların yapılmasına da eşlik ettiler.
Ekiplerimiz aynı zamanda
Festival kapsamında gerçekleşen çeşitli workshop'lara asistanlık yaparken Türkiye nin çeşitli üniversitelerden gelen Gastronomi alanında etkin akdamisyenlerce düzenlen sempozymu koordine ederek sorunsuz bir festival ortamı sağladılar.
Kayseri gastronomi günlerinde rekor denemesi olan 1ton mantı yapımında da yardımcı olan ekiplerimiz adeta festival alanın görünmez kahramanları oldular.
KAYÜ AŞÇILIK Programına Türkiye aşçılar federasyonu, Kayseri gastronomi ve mutfak sanatları dernegi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa'ya teşekkür etti.
Öğrencilerimizi temsilen KAYÜ-Aşçılık kulüp Başkanı Hamit Emin Yıldız'a plaket takdim edildi.
Organizasyonun oluşmasın da ve öğrencilerin görevlerini yerine getirmesine de büyük emeği olan Aşçılık Programı öğretim elemanlarına da protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Kayu Develi Hüseyin Şahin Myo Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim kadrosunu tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
30 Ekim 2023 Pazartesi