×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
AŞÇILIK AKADEMİSİ TEMEL PRATİK MUTFAK UYGULAMASI EĞİTİMLERİ

Üniversitemiz ve Kocasinan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen aşçılık akademisi programı kapsamında ev hanımlarına yönelik temel pratik mutfak bilgilerini içeren eğitim verildi.

Kocasinan Akademi Yakut’ta gerçekleştirilen programın açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mutfaktaki hünerlerini sergiledi.

Burada yapılan açıklamalarda Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Biz Kayseri Üniversitesi olarak mesleki ve teknik yükseköğretimde araştırma yapan, bilimsel bilgiler ortaya koyan, öğrenci yetiştiren, toplumsal fayda oluşturan, iş dünyası ile bütünleşen, yerel yönetimlerle işbirliği halinde olan üniversiteyiz. Üniversitelerin kampüs içerisinde eğitim faaliyetleri olduğu gibi kampüs dışında da eğitim faaliyetleri bulunmaktadır. Bugün burada Kocasinan Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz eğitim faaliyeti de buna örnektir. Tabi ki burada belediyelerin vatandaşlara hizmet anlamında birçok görevi bulunmaktadır. Yaygın eğitimin gelişmesi için belediyeler tarafından düzenlenen kurslar bu hizmetin çeşidini artırmaktadır. Öğrenmenin yaşı yok. İleriye gidebilmek için, daha iyi olabilmek için hayatımızın her evresinde öğrenmeye devam etmeliyiz. Kayseri Üniversitesi olarak bizler de eğitim adına yerel yönetimlerle, belediyelerle toplumsal fayda oluşturma ve bölgesel kalkınmaya katkı sunma adına her türlü işbirliğine hazırız ve yapmaktayız. Ben bu vesile ile ev hanımlarına yönelik aşçılık akademisi eğitimine vesile olmaları dolayısıyla Kocasinan Belediyesine ve üniversitemiz Develi Hüseyin Şahin MYO aşçılık programı hocalarımıza ise faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür eğitim işbirliklerini değişik alanlarda da sürdürürüz” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise konuşmasında, Kayseri Üniversitesi’ne ve Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya belediyelerine eğitim alanında verdikleri destek ve işbirliğinden dolayı teşekkür etti.


07 Ocak 2022 Cuma