Genç Türkiye Forumu

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) tarafından Genç Türkiye Forumu kapsamında 20 Ağustos 2022 tarihinde İç Anadolu Bölgesinden 13 farklı şehrin STK temsilcileri, gençlik çalışanları ve üniversitelerden 200 kişinin katılımı ile Mülteci Algısı Forumu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Foruma Meslek Yüksek Okulumuzu temsilen Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü Öğr. Gör. Gamze Kara ile Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı 2.sınıf öğrencisi Merve Işık ve Seda Horasan katılım sağladılar. Mülteci Algısı teması ile gerçekleştirilen forum 3 oturumundan gerçekleşti. Forum kapsamında gençlerin Mülteci algısına dair konular masaya yatırılarak; kültürel yozlaşma, siyasi-ekonomik nedenler, gettolaşmanın artması, eğitim ve sağlık boyutları ele alındı. Forumun son oturumunda ise Mülteci algısına dair tespit edilen sorunlara çözüm önerileri getirilerek genel değerlendirme toplantı gerçekleştirildi. Genel değerlendirme kısmında ise katılımcılar Türkiye Gençlik STK'ları Platformu TGSP Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ve Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile bir araya gelerek Mülteci Algısında ele alınan konuları ve sonuçları tartışma imkânı buldular.

25 Ağustos 2022 Perşembe