Kayseri Üniversitesi'nden Anadolu medeniyetlerinin yemek ve ekmek kültürlerini araştırma çalışması Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani kampüsünde bulunan Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Otel lokanta ikram ve hizmetleri bölümünün aşçılık programı olarak Dünya uygarlıkları yanısıra Anadolu'da yaşayan medeniyetlerin ve şanlı ecdadımız olan Osmanlı ve Selçuklularda da Gastronomi lezzetlerini araştırıp dersde olarak öğrencilere uygulamalı olarak tanıtımları yapmaktadır. Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlilerinden Sinan Kılıçkaya, Tarık Ertürk ve Osman Güner; Anadoluda yaşamış medeniyetlerden Roma Bizans Hititler Yanısıra ecdadımız Selcuklu ve Osmanlı'nın gastronomi lezzetlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması Konusunda da görev üstlendikleri belirttiler. Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlileri Anadolusa yaşamış uygarlıkların yemek kültürlerinin yanı sıra ekmek kültürlerinin de araştırma çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında kepekli Buğday ve gacer unundan yapılan Hamurlarla ekmekler üretiliyor. Bu araştırmaların bölge Kültürüne ve gastronomisine de ayrıca bir deger katılmış oluyor.

08 Mayıs 2024 Çarşamba